Print

Gefrituurde courgettebloemen

Wat heeft u nodig?

• Beslag: 75 gr bloem
• 3 el olijfolie
• 4 eiwitten
• 100ml warm water
• Snufje zout
• 12 courgettebloemen
• Olie om in te frituren
• Schijfjes citroen

Bereiden:

  • Tarwebloem zeven en zout toevoegen

  • De olie door d bloem roeren en geleidelijk het water toevoegen

  • Mengen met een garde tot het mengsel glad en dik is

  • Klop de eiwitten tot stijve pieken en roer ze voorzichtig door   het beslag

  • Maak de bloemen voorzichtig schoon met een droog kwastje

  • Verhit de olie in een hoge pan tot 180 graden

  • Doop vervolgens de courgettebloemen in het beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin

  • Uit laten lekken op keukenpapier en bestrooien met wat zout


Serveren met een schijfje citroen en evt. een glas witte wijn.


Bereidingstijd: 0,5 uur