Courgettemousse met ham en kwarteleitjes
Wat heeft u nodig?
• 1 courgette
• 15 gram verse tijm
• 1 teentje knoflook
• zout en peper
• 1 halve witte ui
• 200 ml slagroom light
• 8 romatomaten
• rucolaslamelange
• 200 gram rauwe ham
• 8 kwarteleitjes
• 1 eetlepel olijfolie
Bereiden:
- Was de courgette, snijd de kop en het kontje eraf en snijd de courgette in grove blokken
- Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn
- Meng de courgette, de tijm en de knoflook en bak ze heel even in een drupje olie
- Af laten koelen en pureren met een staafmixer
- Kook de kwarteleitjes (voeg een klein beetje azijn aan het water toe om uitkoken te voorkomen)
- Ongeveer 4 minuten koken en daarna koud spoelen.
- Snijd de bovenkant van de rijpe romatomaten maar laat de kroon zitten op het topje.
- Haal met een lepel het zaad eruit en maak de tomaat met een beetje peper en zout op smaak
- Zet de tomaat op z'n kop; zo loopt het vocht eruit wat door het zout vrijkomt
- Klop de slagroom op yoghurtdikte
- Meng de slagroom met de courgette en maak de mousse op smaak
- Tomaten vullen en in de koelkast laten stijven
- Pel de kwarteleitjes en halveer ze
- Haal de gesneden rauwe ham los van elkaar
- Leg de slamelange op een groot bord, leg de plakken ham er gezellig op en zet twee gevulde tomaten op het bord
- Leg de kwarteleitjes en maak af met een beetje gemalen peper.
Bereidingstijd: 1,5 uur
Bron: Matthijs Vrieze - 'Gezond koken met Matthijs'