Print

Courgettemousse met ham en kwarteleitjes

Wat heeft u nodig?

• 1 courgette
• 15 gram verse tijm
• 1 teentje knoflook
• zout en peper
• 1 halve witte ui
• 200 ml slagroom light
• 8 romatomaten
• rucolaslamelange
• 200 gram rauwe ham
• 8 kwarteleitjes
• 1 eetlepel olijfolie

Bereiden:

  • Was de courgette, snijd de kop en het kontje eraf en snijd de courgette in grove blokken
  • Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn
  • Meng de courgette, de tijm en de knoflook en bak ze heel even in een drupje olie
  • Af laten koelen en pureren met een staafmixer
  • Kook de kwarteleitjes (voeg een klein beetje azijn aan het water toe om uitkoken te voorkomen)
  • Ongeveer 4 minuten koken en daarna koud spoelen.
  • Snijd de bovenkant van de rijpe romatomaten maar laat de kroon zitten op het topje.
  • Haal met een lepel het zaad eruit en maak de tomaat met een beetje peper en zout op smaak
  • Zet de tomaat op z'n kop; zo loopt het vocht eruit wat door het zout vrijkomt
  • Klop de slagroom op yoghurtdikte
  • Meng de slagroom met de courgette en maak de mousse op smaak
  • Tomaten vullen en in de koelkast laten stijven
  • Pel de kwarteleitjes en halveer ze
  • Haal de gesneden rauwe ham los van elkaar
  • Leg de slamelange op een groot bord, leg de plakken ham er gezellig op en zet twee gevulde tomaten op het bord
  • Leg de kwarteleitjes en maak af met een beetje gemalen peper.


Bereidingstijd: 1,5 uur

Bron: Matthijs Vrieze - 'Gezond koken met Matthijs'