Gratin met Penne van varkensreepjes
Wat heeft u nodig?
• 500gr penne
• 400gr varkenslapjes
• 2 uien
• 600 gr courgette
• 200 gr roerbak groenten ( champignon, paprika, witte kool)
• 30 gr boter
• 100 gr geraspte kaas
Voor de saus:
• 2 el bloem
• 2 el vloeibare boter
• 4dl melk
• 1 groentebouillontablet
• peper
Bereiden:
- Pasta beetgaar koken
- Vlees in reepjes snijden
- courgettes in blokjes
- uien snipperen
- Oven voorverwarmen op 220 graden
- Vlees en uien bakken 5 minuten
- courgettes en roerbakgroenten toevoegen
- nog 5 minuten roer bakken
- Dan nog paar minuten laten stoven met deksel op de pan
Saus maken:
- Bloem en boter mengen
- Melk met bouillonblokje en peper net niet aan de kook brengen
- Botermengsel toevoegen en op klein pitje laten indikken
- Penne, vlees en groenten in een ovenschaal doen
- Saus erover gieten en met kaas bedekken
- 20 minuten in de oven op 220 graden.
Bereidingstijd: 1,5 uur