Print

Courgette jam

Wat heeft u nodig?

• 1 kg courgette
• 2 citroenen
• rasp van 1 citroen
• 1 sinasappel
• 2 theelepels italiaanse kruiden
• 2 theelepels kaneel
• 900 gram geleisuiker

Bereiden:

  • U kunt zowel gele als groene courgette gebruiken. In gele courgette zit veel vitamine C.
  • Steeltjes eraf snijden,zaadlijsten verwijderen daarna raspen in de keukenmachine
  • Sinaasappel en citroenen persen.
  • Courgettes, sap, citroenrasp en kruiden mengen en aan de kook brengen.
  • Daarna 10 minuten zachtjes laten door koken.(af en toe roeren)
  • De geleisuiker  en de honing erbij en dan nog 4 minuten stilletjes laten door koken.
  • Daarna in de schoongemaakte potjes gieten deze sluiten en omgekeerd laten afkoelen.


Bereidingstijd: 2 uur