Courgettebeignets
4-6 personen
Wat heeft u nodig?
• 1 kg courgettes
• 150 gr. bloem
• 1 ei
• droge witte wijn
• 2 dl water
• olie
• zout
Bereiden:
- Was 1kg courgettes en verwijder de kroontjes.
- Snijd de courgettes in schijfjes van bijna 1 cm.
- Doe 150 gram bloem, een snufje zout, 1 eidooier, 1 eetlepel droge witte wijn en 1 dl koud water in een kom. Roer hiervan eerst een glad dik beslag.
- Meng er 1 dl water door totdat het een dun beslag wordt.
- Klop 1 eiwit heel stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
- Verhit in een koekenpan of een frituurpan ruim olie (180 graden). Haal de courgetteschijfjes door het beslag en bak ze met ca. 4 tegelijk in de hete olie in ca. 2 minuten goudbruin.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier even uitlekken.
- Strooi eventueel nog wat zout over de courgettebeignets.
- Serveer ze direct.
Bereidingstijd: 1 uur