Print

Courgettebeignets

4-6 personen

Wat heeft u nodig?

• 1 kg courgettes
• 150 gr. bloem
• 1 ei
• droge witte wijn
• 2 dl water
• olie
• zout

Bereiden:

  • Was 1kg courgettes en verwijder de kroontjes.
  • Snijd de courgettes in schijfjes van bijna 1 cm.
  • Doe 150 gram bloem, een snufje zout, 1 eidooier, 1 eetlepel droge witte wijn en 1 dl koud water in een kom. Roer hiervan eerst een glad dik beslag.
  • Meng er 1 dl water door totdat het een dun beslag wordt.
  • Klop 1 eiwit heel stijf en schep dit voorzichtig door het beslag.
  • Verhit in een koekenpan of een frituurpan ruim olie (180 graden). Haal de courgetteschijfjes door het beslag en bak ze met ca. 4 tegelijk in de hete olie in ca. 2 minuten goudbruin.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier even uitlekken.
  • Strooi eventueel nog wat zout over de courgettebeignets.
  • Serveer ze direct.


Bereidingstijd: 1 uur