Pikante pannekoeken met courgette
Hoofdgerecht voor 2 - 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 4 dl. merk
• 1 ui
• 300 gram bloem
• 2 eetlepels grof gehakte peterselie
• boter
• sambal oelek
• zout
• 2 eieren
• 200 gram ham
• 1 courgette 325 gram
Bereiden:
- Pel en snipper de ui.
- Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes.
- Zeef de bloem met een mespuntje zout boven een kom en maak in het midden een kuiltje.
- Breek de eieren boven het kuiltje en roer ze met een garde los.
- Voeg beetje bij beetje al roerend de melk toe en roer alles tot een glad beslag.
- Roer de ui en de peterselie door het beslag.
- Verhit telkens een klein klontje boter in een koekenpan met anti-aanbak-laag en leg een paar plakjes ham in de pan.
- Leg er plakjes courgette op en lepel er een soeplepel beslag over.
- Bak de pannenkoek totdat de bovenkant droog is en keer hem.
- Houd de pannenkoeken warm op een bord op een pan met kokend water.
- Bak pannenkoeken totdat alle beslag, ham en courgette zijn opgebruikt.
Bereidingstijd: ± 20 min.