Courgettesoep met croutons
Voorgerecht voor 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 2 courgettes
• 8 dl kippen- of groentebouillon
• 1 ui (normaal)
• 2 á 3 teentjes knoflook
• 1 bos bieslook
• Olijfolie (extra vergine)
• 1 dl droge witte wijn
• 1 kuipje Boursin Cuisine
• 4 sneden wit brood (stevig brood, bv. boerenbrood)
• zout, peper naar smaak toevoegen
Bereiden:
- Maak de courgettes schoon en snijd ze in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
- Verhit een scheut olijfolie in een hoge pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
- Voeg de courgetteblokjes toe en bak ze ca. 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de wijn en bouillon toe, breng het aan de kook en laat de soep ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep, roer de Boursin erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de boterhammen om en om goudbruin.
- Bestrooi ze met zout, snijd ze in blokjes en schep die in de soep.
- Strooi er geknipte bieslook over.
Bereidingstijd: ± 30 min.