Ham- & courgette aardappelschotel
Hoofdgerecht voor 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 3 courgettes
• 250 gram (achter)ham
• 2 deciliter melk
• 100 gram kaas
• 1 deciliter witte droge wijn (sec)
• 25 gram margarine
• 6 theelepels maizena
• 2 eetlepels peterselie
• 1 pak aardappelschijfjes (450gr)
• 1/3 eetlepel verse basillicum
• peper naar smaak
• zout naar smaak
Bereiden:
- Courgettes (750gr) wassen en in plakjes snijden.
- Ham in reepjes snijden.
- Boter verhitten.
- Kam ca 2 minuten bakken.
- Courgette, aardappelen en wijn toevoegen en met de deksel op de pan 8 minuten gaar stoven. Intussen grill voorverwarmen.
- Maizena met 3 eetlepels melk tot een glad papje roeren.
- Melk aan de kook brengen.
- Al roerende maizenapapje toevoegen.
- Blijven roeren tot een gebonden saus.
- Kaas erdoor roeren en laten smelten.
- Peterselie erboven fijnknippen.
- Basilicum en peper erdoor roeren.
- Saus door aardappel-courgettemengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
- Overdoen in ovenschotel. In midden van grill 5 minuten lichtbruin laten kleuren.
Bereidingstijd: ± 25 min.