Print

Ham- & courgette aardappelschotel

Hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 3 courgettes
• 250 gram (achter)ham
• 2 deciliter melk
• 100 gram kaas
• 1 deciliter witte droge wijn (sec)
• 25 gram margarine
• 6 theelepels maizena
• 2 eetlepels peterselie
• 1 pak aardappelschijfjes (450gr)
• 1/3 eetlepel verse basillicum
• peper naar smaak
• zout naar smaak

Bereiden:

  1. Courgettes (750gr) wassen en in plakjes snijden.
  2. Ham in reepjes snijden.
  3. Boter verhitten.
  4. Kam ca 2 minuten bakken.
  5. Courgette, aardappelen en wijn toevoegen en met de deksel op de pan 8 minuten gaar stoven. Intussen grill voorverwarmen.
  6. Maizena met 3 eetlepels melk tot een glad papje roeren.
  7. Melk aan de kook brengen.
  8. Al roerende maizenapapje toevoegen.
  9. Blijven roeren tot een gebonden saus.
  10. Kaas erdoor roeren en laten smelten.
  11. Peterselie erboven fijnknippen.
  12. Basilicum en peper erdoor roeren.
  13. Saus door aardappel-courgettemengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
  14. Overdoen in ovenschotel. In midden van grill 5 minuten lichtbruin laten kleuren.


Bereidingstijd:
± 25 min.