Courgetterisotto met garnalen
Voorgerecht voor 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 200 gram garnalen
• 1 courgette (± 300 gram)
• 2 liter water
• zout
• 2 sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• 3 eetlepels olijfolie
• 400 gram risottorijst
• 2 ½ dl visfond (pot)
• 2 dl droge witte wijn
• 1 eetlepel versgehakte basilicum
Bereiden:
- Snijd de gewassen courgette in blokjes.
Blancheer ze 1 minuut in water met een beetje zout.
Giet ze af en bewaar het kookvocht. - Pel de sjalotjes, snipper ze en fruit ze met de geperste teentjes knoflook in de olijfolie.
- Schep de risottorijst erdoor en roerbak 3 minuten.
- Voeg gedurende 15 minuten al omscheppend in delen de visfond, de witte wijn en 8 dl van het courgettevocht toe.
- Voeg pas meer vocht toe als de laatste toevoeging door de rijst is opgenomen.
- Schep daarna de courgetteblokjes, garnalen en basilicum erdoor.
- Bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas en Serveer er een tomatensalade bij.
Bereidingstijd: ± 30 min.