Courgettesla
Voorgerecht / bijgerecht voor 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 500 gram courgette
• 2 el olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel komijnzaad
• 1/2 citroen
• 2 1/2 dl. water
• zout
Bereiden:
- Was de courgette. Verwijder het stengeldeel en snij de courgettes in stukjes van 2 cm.
- Hak de knoflook fijn. Pers de halve citroen uit.
- Verwarm de olie in de pan, bak 1 minuut de knoflook en het paprikapoeder zachtjes aan.
- Doe de stukjes courgette erbij, schep even om en voeg het water toe. Breng aan de kook en doe er de komijn en 1 el citroensap bij, schep alles even om. Laat 3 minuten zachtjes koken.
- Temper de warmtebron en laat 10 minuten sudderen tot bijna al het vocht is verdampt. Schep de groente in een schaal en laat afkoelen.
Bereidingstijd: ± 20 min.