Print

Courgettesla

Voorgerecht / bijgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 500 gram courgette
• 2 el olijfolie
• 1 teentje knoflook
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel komijnzaad
• 1/2 citroen
• 2 1/2 dl. water
• zout

Bereiden:

  1. Was de courgette. Verwijder het stengeldeel en snij de courgettes in stukjes van 2 cm.
  2. Hak de knoflook fijn. Pers de halve citroen uit.
  3. Verwarm de olie in de pan, bak 1 minuut de knoflook en het paprikapoeder zachtjes aan.
  4. Doe de stukjes courgette erbij, schep even om en voeg het water toe. Breng aan de kook en doe er de komijn en 1 el citroensap bij, schep alles even om. Laat 3 minuten zachtjes koken.
  5. Temper de warmtebron en laat 10 minuten sudderen tot bijna al het vocht is verdampt. Schep de groente in een schaal en laat afkoelen.


    Bereidingstijd: ± 20 min.