Gevulde courgette met tofu
Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Wat heeft u nodig?
• 2 grote courgettes
• zout
• 2 eetlepels olijfolie
• 2 uien (gesnipperd)
• 2 bakken Sofine tofu wokreepjes mildpikant à 180 gram
• 125 gram champignons
• peper
Bereiden:
Was en halveer de courgettes in de lengte en hol de helften met een meloenbolletjeslepel uit. Er moet ongeveer 3/4 cm van het vruchtvlees achter blijven. Breng in een ruime pan water met zout aan de kook en kook de courgettehelften 5 minuten. Laat ze goed uitlekken. Verhit de olie en bak de ui ongeveer 5 minuten. Voeg de tofu toe en bak hem al omscheppend 3 minuten mee. Schep de champignons erdoor en bak ze 5 minuten mee. Snijd intussen het uitgelepelde vruchtvlees van de courgettes in stukjes en schep het door het tofumengsel. Breng alles op smaak met peper en zout. Leg de courgettes in een ovenvaste schaal en vul ze met het tofumengsel. Dek ze af met aluminiumfolie en laat het gerecht in een voorverwarmde oven (200 graden C) in ongeveer 20 minuten door en door warm worden.
Bereidingstijd: ± 40 min.