Print

Griekse courgetteschotel

hoofdgerecht voor 4 personen

Wat heeft u nodig?

• 6 courgettes
• 8 eieren
• 2 uien
• 1 aubergine
• 2 zakjes geraspte kaas
• 1 kilo aardappel
• 2 deciliter room
• kruiden(peper, zout, knoflook, grilkruiden)
• 3 ons gehakt, of vis of pakje boursin

Voorbereiden:
Snijd de courgettes in de lengte in niet te dunne plakken.
Schil de aardappel en snijd deze eveneens in plakken.
Pel de uien en snipper ze.

Bereiden:
Klop de eieren, met de room en peper zout en knoflook. Rul het gehakt of snijd de vis in kleine stukjes.
Neem een ovenschaal en vet deze in met olie of boter.
Bedek de bodem met dunne plakjes aubergine. Leg hier de reepjes aardappel op en bestrooi deze laag met peper zout en knoflook.
Verdeel de gesnipperde ui hierover en bedek het gehakt, de vis of de boursin weer met een laagje aardappel.
Vervolgens hierover weer een laag courgettes leggen. Het aantal lagen kan variëren naargelang persoonlijke voorkeur.

Giet het eiermengsel over de bovenste laag en verdeel het over de gehele schaal.
Bestrooi het geheel tenslotte met de geraspte kaas.

Laat het geheel ongeveer 45 minuten in een voorverwamrde oven staan op 180 graden.
Opdienen met een fruitige sla en eventueel een zoete witte wijn.


Bereidingstijd: ± 75 min.