Print

Courgette cake

Courgette cake

dessert

Wat heeft u nodig?

• 2 eieren
• 200 ml. zonnebloem olie
• 350 cc suiker
• 350 cc bloem
• 1 zakje bakpoeder
• 2 theelepels kaneel
• ½ theelepel zout
• 1 fijn geraspte courgette 300 gram

De hoeveelheden afmeten in een litermaat.

Bereiden:
-Mix de eieren
-Mix de olie en de suiker erdoor
-Doe de gezeefde bloem, bakpoeder, kaneel en zout erbij
-Goed mixen. Voeg de courgette erbij. Dan alles in een springvorm
-Bak in een voorverwarmde oven op 175 graden in 1 uur gaar.
Verrassend lekker en geen dikmaker!


Bereidingstijd: 1,5 uur


Variaties


Rietsuiker en noten
Voeg gehakte walnoten toe en gebruik rietsuiker in plaats van gewone suiker. Maak de cake helemaal af door er deze saus overheen te strijken: 1 eetlepel zachte margarine
50 gram roomkaas
½ lepel koffiemelk
½ theelepel vanillesuiker
½ mok poedersuiker

Mix margarine en roomkaas.
Doe de rest er allemaal bij en smeer over de afgekoelde cake.


Tip: vruchtensap van de courgette
De courgette is van nature erg nat. Daarom kun je het beste kleine courgettes gebruiken, deze bevatten minder vruchtvlees; dus minder vocht. Of je neemt het binnenste eruit als je een grote courgette hebt. Weeg daarna de hoeveelheid die overblijft.