Print

Courgettesalade met keftedes van kalfsgehakt

Courgettesalade met keftedes van kalfsgehakt

hoofdgerecht voor 2 personen

• 400 gr. kalfsgehakt
• 2 kleine courgettes
• 6 el. olijfolie
• 2 el. pijnboompitten, 2 el. blanke rozijnen
• 2 el. citroensap
• 1 el. rode wijnazijn
• 2 teentjes knoflook
• 2 el. fijngehakte muntblaadjes
• 100 gr. feta
• 50 gr. zwarte olijven
• 1 ui
• 1 ei
• 2 sneetjes witbrood
• 1 tl. gemalen komijn
• zonnebloemolie Bereiden:
Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Gebruik eventueel de
kaasschaaf. Bak ze snel in 3 el. hete olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en als deze beginnen te kleuren ook de rozijnen. Zet de warmtebron uit.
Meng citroensap en 1 el rode wijnazijn met 1 geperst teentje knoflook, 1 el fijngehakte muntblaadjes en peper en zout. Schep deze dressing door de salade en verdeel deze over de borden. Verdeel de in blokjes gesneden feta en de zwarte olijven erover. Pel de ui en rasp deze grof. Meng de geraspte ui, het ei, 2 verkruimelde sneetjes witbrood zonder korst, 1 geperst teentje knoflook, 3 el. olijfolie, 1 tl. gemalen komijn en 1 el. fijngehakte muntblaadjes door het kalfsgehakt.
Vorm met natte handen balletjes die ongeveer zo groot zijn als een walnoot. Plat ze een beetje af. Haal ze twee maal door de bloem. Verhit de olie in een ruime frituurpan op 180°C (witte damp).
Frituur de keftedes 4-5 minuten. Keer het gehakt een keer om zodat het rondom knapperig en bruin wordt. Laat het uitlekken in een vergiet dat bekleed is met keukenpapier.
Serveer de keftedes op de salade.

Bereidingstijd: circa 1 uur

Tips:
- Vervang het kalfsgehakt door grofgehakte kalfsfricandeau.
- Voeg reepjes rode paprika aan de salade toe.