Print

Courgettesoep

COURGETTESOEP

Voorgerecht voor 6 personen

• 1 kg middelgrote courgettes, kroontje eraf
• 25 ml. olijfolie
• 2 gehakte tenen knoflook
• zout en peper
• 500 ml kippenbouillon, warm
• 100 ml. crème fraiche
• 1 bosje basilicum, gesnipperd
• 1 bosje peterselie, gesnipperd
• 100 gr vers geraspte Parmesaanse kaas Bereiden:
Snij de courgettes overlangs in vieren en vervolgens in stukken van ong. 2,5 cm. Verhit de olie in een braadpan en stoof hierin de knoflook en de courgettes langzaam tot de courgettes zacht zijn (ca. 25 minuten). Voeg zout, peper en de bouillon toe en laat het even doorkoken.
Haal de courgettes eruit en pureer ze in een keukenmachine (of met een staafmixer). Doe het mengsel weer terug in de pan en voeg de overige ingrediënten toe. Serveer met brood.


Bereidingstijd: circa 45 minuten