Gevulde courgettes met tagliatelle
gevulde courgettes met tagliatelle
hoofdgerecht voor 4
personen (vegetarisch)
• 4 courgettes
• 400 gram mozzarella
• 400 gram kersttomaatjes
• 100 cl. olijfolie
• 30 cl. balsamico-azijn
• Zout, peper, suiker
• 12 blaadjes fijngescheurde basilicum
• 800 gram tagliatelle
• 150 gram pesto Bereiden:
Stoof de kersttomaatjes in de olie, azijn, peper, zout en suiker.
(ongeveer een uur op 100 ºC)
Snijd de courgettes in de lengte doormidden, en hol ze uit met een parisienne-boortje.
Leg de tomaatjes in de (lichtgeblancheerde) courgettes, en bedek ze met de basilicum en mozzarella. In de oven verhitten op 180 ºC tot de mozzarella heel lichtbruin is.Kook de tagliatelle “al dente” en maak het op smaak met peper, zout en pesto.
Maak een bedje van de pasta, en leg hier de courgettes op.
Bereidingstijd: 1,5 uur
Wijntip:
Liefhebbers van rode wijn: een niet te zware Berbera
Wit-liefhebbers zullen een Soave wel weten te waarderen.