Print

Aardappel- courgetteschotel met gehaktspiesjes

4 personen

Wat heeft u nodig?

• 500 gram gehakt
• 1 fijngesnipperde rode ui
• zout en peper
• 1 el mosterd
• 1ei
• paneermeel
• 700 gram aardappelschijfjes
• 500 gram courgette
• 5 el olijfolie
• 1 t knoflook
• 1 el verse tijm
• 150 gram geraspte kaas

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 graden
  • Gehakt aanmaken:
    Gehakt, ui, zout, peper, mosterd, ei en paneermeel mengen.
  • Draai hier kleine gehaktballetjes van en rijg ze per 5 stuks aan de spiesjes
  • Leg de aardappel en courgetteschijfjes dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  • Olijf olie, tijm en knoflook mengen dan dit over de ovenschotel verdelen.
  • De ovenschotel 25 minuten in het midden van de oven zetten.
  • Op het laatst de kaas erover strooien en even laten mee bakken.
  • Ondertussen de gehakt spiesjes in een grilpan bakken


Bereidingstijd: 1,5 uur (incl. oventijd)