Courgette taart
dessert
Wat heeft u nodig?
• 1 courgette
• Zout
• Versgemalen peper
• 250gr. zelfrijzend bakmeel
• 6 takjes verse oregano
• 6 takjes verse majoraan
• 3 eieren
• 1 dl olijfolie
• 40 gr. parmezaanse kaas
• 50 gr. pijnboompitten
• Springvorm
De hoeveelheden afmeten in een litermaat.
Bereiden:
- Was en rasp de courgette.
- Doe de courgette in een vergiet en bestrooi met zout.
- Laat de courgette ca. 30 minuten onder druk uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Zeef het bakmeel.
- Was de kruiden en hak ze grof.
- Klop de eieren los met de olijfolie en de kaas.
- Klop het bakmeel door het eimengsel en roer de kruiden en de courgette
- erdoor.
- Breng op smaak met peper.
- Vet de vorm in en verdeel het courgettebeslag erover.
- Bestrooi het beslag met de pijnboompitten.
- Laat de courgettetaart midden in de oven in ca. 45 minuten gaar worden.
- Serveer de taart warm en in punten
Bereidingstijd: 2 uur (incl. baktijd in de oven)