Print

Gratin met Penne van varkensreepjes

Wat heeft u nodig?

• 500gr penne
• 400gr varkenslapjes
• 2 uien
• 600 gr courgette
• 200 gr roerbak groenten ( champignon, paprika, witte kool)
• 30 gr boter
• 100 gr geraspte kaas

Voor de saus:
2 el bloem
2 el vloeibare boter
4dl melk
1 groentebouillontablet
peper

Bereiden:

  • Pasta beetgaar koken
  • Vlees in reepjes snijden
  • courgettes in blokjes
  • uien snipperen
  • Oven voorverwarmen op 220 graden
  • Vlees en uien bakken 5 minuten
  • courgettes en roerbakgroenten toevoegen
  • nog 5 minuten roer bakken
  • Dan nog paar minuten laten stoven met deksel op de pan

Saus maken:

  • Bloem en boter mengen
  • Melk met bouillonblokje en peper net niet aan de kook brengen
  • Botermengsel toevoegen en op klein pitje laten indikken
  • Penne, vlees en groenten in een ovenschaal doen
  • Saus erover gieten en met kaas bedekken
  • 20 minuten in de oven op 220 graden.


Bereidingstijd: 1,5 uur